top of page

Playstation'da son 3 yılın en kötü verileri geldi

Playstation pandemi etkisinin azalması ve insanların evden çıkmaya başlamasıyla girdiği düşüş trendine devam ediyor. Enflasyon dolayısıyla insanların tüketimde dikkatli davranması da çok büyük bir etki yaratıyor.



Sürekli artan küresel enflasyon ve azalmaya devam eden pandemi etkileri nedeniyle değişen tüketici davranışları, aylık aktif kullanıcısı sayısı konusunda Playstation 'a darbe indirmeye devam ediyor. Bu ay ki gelen veriler ile son üç yılın en düşük sayılarının geldiği görünmektedir.

Playstation, Oyunlar ve Ağ hizmetleri gibi hemen hemen her alanda düşüş gösterdi. Örnek vermek gerekirse, oyun satışlarında yüzde 18 ve faaliyet gelirlerinde yüzde 59 'luk düşüşler gerçekleşti. Paylaşılan bilgilere göre ikinci çeyrek için aylık aktif kullanıcı sayısı 102 milyon olarak görünmekte. Bu sayıda önceki yılın aynı dönemine göre 2 milyon azalma olduğunu göstermektedir. En son 3 sene önce 96 milyon olarak açıklanan aylık aktif kullanıcısı sayısı o tarihten bu yana en düşük bu dönemde açıklanmıştır.



11 görüntüleme0 yorum
bottom of page